Om Synd att kasta

SyndAttKasta bygger på idén att det jag inte vill ha kanske någon annan kan behöva. I dagens samhälle producerar vi tonvis med nya kläder, möbler, verktyg, magasin och TV-apparater varje dag. Vi slänger också tonvis. Mycket av det som slängs är fullt fungerande och precis vad någon annan behöver.

Vår ide är att det är Synd att kasta.

Problemet är ofta det praktiska. Du som just köpt en ny soffa känner inte den student som skulle behöva din gamla soffa till sitt studentrum. Istället slänger du soffan. Webbplatsen SyndAttKasta.se har som uppgift att hjälpa den som vill bli av med en sak att hitta den som skulle bli jätteglad för just samma sak! Resultatet? Du blir av med din tunga gamla soffa, mottagaren slipper köpa en ny, och ni har tillsammans gjort miljön en jättetjänst!

Till skillnad från andra annonssajter är allt kostnadsfritt. Att annonsera, att svara på en annons, alla saker du kan hitta här… Allt är gratis.

SyndAttKasta startades i november 2009 av ett gäng kompisar som tröttnat på att se fullt fungerande saker hopas på avfallsstationerna. Vi tyckte att det var synd att kasta så mycket som någon annan säkert hade velat ha, och beslöt oss för att göra vad vi kunde för att minska världens sopberg.

Grundarna är:
Anders Edelgren: Arkitektur, programering och övrig teknik
Per och Jonna Engström: Grundidé, layout och texter
Fredrik Sandell: Grundidé, projektledning och Marknadsföring

Webbplatsen fungerar lika bra i mobiltelefoner som i vanliga webbläsare. Den är anpassad för handikappade användare och begränsade klienter. Den fungerar med och utan JavaScript och CSS. Webbplatsen är optimerad för att använda så lite av din bandbredd och din dators resurser som möjligt. Självklart kan du prenumerera på annonser via RSS och visa annonser från SyndAttKasta.se på din egen webbplats. Läs mer om hur du kan tipsa andra om Synd att kasta.

Sitemap